מה הרקע הרפואי למחסור בעצם? איך נראים שתלים בזאליים? כיצד מתכננים השתלה בזאלית?השתלת שיניים נחשבת כיום לפעולה רפואית מקובלת שמתאימה לגברים ונשים בטווח רחב של גילאים. עם זאת, במקרים של מחסור בעצם הלסת עלולה פרוצדורה כזו להסתבך ואף להפוך לבלתי אפשרית עבור קהל יעד מסוים. הפתרון הוא לתאם השתלה בזאלית למחוסרי עצם וליהנות מכל היתרונות שלה כאשר היא מתבצעת על ידי אנשי מקצוע מיומנים.
עצם הלסת נשחקה? בשביל זה אנחנו כאן!
בקליניקה להשתלה בזאלית מבינים את הבעייתיות של מחסור בעצם וגאים להעמיד לרשותך את אנשי המקצוע המובילים בישראל. נכון להיום, מרפאתו של ד”ר לרי היא הקליניקה הגדולה בארץ להשתלה בזאלית והיחיד שמתאים לסובלים מבעיות בריאות נוספות. אנו מציעים אפשרויות השתלת שיניים למחוסרי עצם גם ברמה קיצונית מאוד – ומחכים לשמוע ממך כדי לשמור לך מקום.
חשיבות עצם הלסת בהשתלת שיניים
יש לקחת בחשבון שהשיניים שלנו מחוברות מטבען בכל אחת מהלסתות לעצם הלסת. בפועל, מדובר בעצם בצורת פרסה שעוברת לאורך הלסת ומהווה את הבסיס לצמיחת השיניים. כתוצאה מכך, השתלה של שיניים חדשות במצב נורמלי מחייבת את קיבוע השתלים הדנטאליים לפה. הבעיה היא שבמצבים של מחסור בעצם לא ניתן לבצע השתלה כזו וצריך למצוא אלטרנטיבות.
מאפייני עצמות הגוף והלסת
בשביל להבין את היקף המיומנות הנדרשת לביצוע השתלה בזאלית למחוסרי עצם צריך לחזור לאחור ולהכיר את הרקע לתופעה. ראשית, כל העצמות ללא יוצא מן הכלל הן מערכות דינאמיות. המשמעות היא שהעצמות עוברות כל הזמן תהליכי פירוק ובנייה מחדש. לראייה, במצב תקין וכאשר השיניים מחוברות לעצם הלסת, הגוף מסוגל בקלות לווסת את תהליכי הפירוק והבנייה כך שהיא תישאר חזקה. לחילופין, ישנים מקרים שבהם עצם הלסת נחלשת, נשחקת ובנסיבות קיצוניות אף נעלמת.
מחסור בעצם על רקע נסיגת חניכיים
התופעה השכיחה ביותר שמביאה למחסור בעצם הלסת היא נסיגת חניכיים. נכון להיום, רוב האנשים שמתעניינים באפשרות של השתלה בזאלית למחוסרי עצם סובלים ממחלות חניכיים בדרגות חומרה כאלה ואחרות. בנסיגת חניכיים אחיזת השן יורדת עד למצב שבו יש צורך בעקירה, לכן הפתרון הרפואי המומלץ הוא השתלה בזאלית.
מה הקשר בין דלקות ומחסור בעצם?
סיבה נוספת שעלולה להטריד גברים ונשים ומביאה למחסור בעצם הלסת קשורה לדלקות. כאן מדובר בדלקות סביב שורשי השיניים ובתופעות דומות של מורסות ציסטות וכן הלאה. המשותף לכולם הוא שמדובר בתהליכים שגורמים לדלקת לכרסם את עצם הלסת, עד למצב שבו היא כאמור נשחקת ומונעת את האפשרות להשתלה דנטאלית רגילה.
השתלה בזאלית למחוסרי עצם בגיל הזקנה
מלבד האמור לעיל, השתלה בזאלית למחוסרי עצם רלוונטית מאוד עבור גברים ונשים בגיל הזקנה. החל מהגיל השלישי יש מבוגרים שלובשים תותבות, אך כאשר הן לא מתאימות היטב לחלל הפה עלולה להתרחש תופעה לא רצויה של ספיגה של העצמות. כמו כן, זקנה היא תהליך ארוך שמתבטא מטבעו בספיגת עצמות הלסת ובמקרים של הזנחת היגיינת השיניים נדרשת התערבות רפואית.
מהו סינוס מקסילרי?
הביטוי “סינוס מקסילרי” מתאר את חלל האוויר הקיים אנטומית בלסת העליונה. קרבתו של חלל האוויר הזה לחלל הפה לעיתים לא מותיר מספיק עצם לסת שאליה ניתן להחדיר את השתלים הדנטאליים, לכן מתעורר הצורך בהשתלה בזאלית. לשם השוואה, במקרים אחרים של השתלה בזאלית למחוסרי עצם הרקע הוא עקירות שיניים ללא טיפול המשכי. בהיעדר טיפול המשכי לאחר עקירות שיניים, קיימת נסיגת עצם של עשרות אחוזים בשנה הראשונה.
תחליפי עצם במקרה של מחסור
תחליפי העצם הקיימים אמורים ליצור מצב שבו ניתן בכל זאת לבצע את ההחדרה של השתלים הדנטאליים. האפשרויות נעות בין שימוש בעצם אוטוגנית שאותה רופא נוטל מאזור אחר של המתרפא, לקיחת עצם מהחי לאחר הסרת חלקים אורגניים, שימוש בעצם מלאכותית או הרמת סינוס. הבעיה היא שאפשרויות אלו לא עולות בקנה אחד עם היתרונות של השתלה בזאלית למחוסרי עצם ולכן הן פחות אידיאליות.
היתרונות של השתלה בזאלית
השתלה בזאלית מייצגת ללא ספק את הדור הבא של אפשרויות הטיפול במחוסרי עצם. עוד לפני שנכנסים לעובי הקורה ומבינים כיצד היא מתבצעת, ישנה הסכמה לגבי האופן שבו היא מסוגלת לשפר את איכות החיים של המטופלים. בין היתר, האפשרות לבצע השתלת שיניים במקרים של מחוסרי עצם הייתה עד לפני כמה שנים חלום רחוק – אך כיום היא זוכה לאחוזי הצלחה מרשימים ומבוצעת בשכיחות גבוהה. היתרון המשמעותי ביותר הוא העובדה שאת השתלים הזמניים מקבלים באותו יום של הניתוח או ביום למחרת ואת השיניים הקבועות תוך שבועיים בלבד!
מהי השתלה בזאלית?
במילים פשוטות, משמעותה של השתלה בזאלית היא החדרת שתלים בצורה מיוחדת ישירות אל לתוך עצם הבסיס של הגולגולת.
העצם בלסתות מורכבת משתי שכבות- שכבה בסיסית (בזאלית) ושכבה שנייה- עצם אלבאולרית- העצם עליה יושבות השיניים. ברוב במקרים למטופלים שאיבדו שיניים, העצם הזאת (אלבאולרית) נספגת ואז אין אפשרות לבצע השתלה רגילה. כדי להגיע לעצם הבסיסית של הלסת פותחו שתלים מיוחדים בנוסף לשתלים הברגים הארוכים. בצורתם הגיאומטרית הם יכולים להראות כמו פלטות טיטניום עד 5 סנטימטר, דיסק, אובל , דאבל וטריפל או דיסק לא סימטרי. כמובן שכדי לדעת למקם את השתלים הללו צריך ללמוד את הטכניקה המיוחדת ולדעת את האנטומיה של לסתות הגולגולת של בני האדם. ד”ר לרי למד במשך 3 שנים את הטכניקה והאנטומיה והוא מומחה התחום.
צפו בד”ר לרי מסביר על השתלה בזאלית בתוכנית “חיים בריא” בהגשת פרופ’ רפי קרסו:
הייחודיות של שתלים בזאליים
השימוש בשתלים בזאליים הוא זה שמאפשר את היתרונות של השתלה בזאלית למחוסרי עצם. שתלים אלו פותחו על מנת להתמודד עם מצבי הקיצון של מחסור בעצם הלסת והמאפיין העיקרי הוא הצורה שלהם: בניגוד לשתלים רגילים, לשתלים בזאליים אין צורה של בורג אלא של דיסק שטוח. צורת הדיסק השטוח מאפשרת להחדיר את השתלים אל החניכיים מהצד במקום בהברגה מלמעלה, מה שעוזר להשתמש בהם באזורים שבהם ישנו מחסור בעצם.
ניתוח וירטואלי לפני השתלה בזאלית
השתלה בזאלית היא תהליך קצר ביחס לתוצאות שהיא מבטיחה. עם זאת, גם את התהליך הזה יש לבצע רק לאחר תכנון מוקפד והדמיה של חלל הפה באמצעות תוכנת מחשב. על בסיס ההדמיה אפשר אפילו לבצע ניתוח וירטואלי, כדי לבדוק באיזה אזורים נדרשת החדרה של שתלים בזאליים ואיפה ניתן לשלב את השתלים הדנטאליים הרגילים.
עד 120 השתלות בזאליות בשנה
במרפאה של ד”ר לרי יאפשרו לך לקבל שיניים מידיות ולעבור הליך רפואי מקצועי ביום אחד בלבד. אנו מבצעים עד 120 השתלות בזאליות בשנה ויש לנו גיבוי מצד שורה ארוכה של מטופלים מרוצים. אם ברצונך לחזור לשגרה ולשפר את איכות החיים, נשמח לתאם עבורך פגישה לקראת השתלה בזאלית למחוסרי עצם.